De instructeurs

De rijlessen worden verzorgd door Twan en Yvon Hurkmans. Enthousiaste instructeurs die er alles aan doen om je op een veilige, betrouwbare en verantwoorde manier het rijbewijs te laten halen.

Twan Hurkmans

“Het mooiste van dit werk is oud leerlingen in het dorp tegen te komen achter het stuur van een auto. Daar doe je het voor!”

Ik ben 6 jaar werkzaam geweest als rij-instructeur bij defensie, waar ik les gaf op de auto en vrachtauto. Verder verzorgde ik bij defensie de opleiding E achter B en speciale opleidingen terreinrijden met 4×4 voertuigen.

In 2006 heb ik mijn eigen rijschool opgestart waarbij ik mijn vrije tijd lessen heb verzorgd. In mei 2009 ben ik bij Defensie gestopt om mezelf volledig te richten op mijn eigen rijschool. op dit moment geef ik alleen les met een personenauto, mogelijk dat dit in de toekomst uitgebreid wordt.

Ik ben in het bezit van instructiebewijzen A, B, C, E achter B, E achter C en bromfiets. In 2011 heb ik een aantal bijscholingen gevolgd om mijn vaardigheden en kennis op peil te houden, in 2013 2 examens om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Daarnaast ben ik verkeersouder op de basisschool van mijn dochters geweest, waarbij ik buiten de normale verkeerslessen een bijdrage heb geleverd om ook kinderen bewust te maken van de gevaren van het verkeer, bijvoorbeeld door te laten zien aan kleuters waar ze veilig kunnen oversteken. Ook heb ik al op diverse scholen een remweg project georganiseerd. Samen met verkeersouders van andere scholen organiseer ik ieder jaar een dode hoek project waarbij we kinderen uit groep 8 wijzen op de gevaarlijke plaatsen rondom een vrachtauto.

Yvon Hurkmans

“Iedere leerling is anders, dat maakt dit werk zo interessant en wat is het dan gaaf dat ze uiteindelijk allemaal als veilige chauffeur met het rijbewijs op zak bij ons weg gaan.”

Mede door de enthousiasme van Twan ben ik in 2010 begonnen met de rij-instructeurs opleiding. De opleiding heb ik behaald en sinds april 2012 heb ik mijn eigen lesauto en geef met heel veel plezier rijles. We proberen zoveel mogelijk eigen leerlingen les te geven, maar toch kan het voorkomen dat ik leerlingen van Twan overneem (en andersom). We spreken altijd alle leerlingen door om zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de leerling. Tevens controleren we elkaar op de manier van lesgeven en kennis etc, door af en toe met elkaar mee te rijden. We streven er naar om op een gelijk niveau en met dezelfde aanpak de leerlingen les te geven.

Ten slotte:  Wij vinden het belangrijk dat er op een leuke, leerzame en ontspannen manier rijles gegeven wordt. ons motto is dan ook; er moet gelachen maar zeker ook geleerd worden.

Mocht u interesse hebben om een rijopleiding bij ons te gaan volgen, dan komt Twan graag vooraf even langs voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt u geïnformeerd over wat u van ons kunt verwachten, maar ook wat wij van een leerling verwachten. Dit gesprek is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.